Rulouri exterioare Rulouri exterioare

de acum va puteti calcula in 3 pasi simpli pretul rulourilor exterioare, doar dati click pe linkul de mai jos

Pret rulouri exterioare Motorizari rulouri exterioare Rulouri exterioare suprapuse Calitate rulouri exterioare

Am detaliat ambele tipuri de rulouri exterioare aplicate pe care le avem la dispozitie: rulouri cu carcasa rotunda sau rulouri cu carcasa dreapta, precum si diferentele dintre ele.

17.03.2012

Daca nu stiti cum sa alegeti actionarea rulourilor exterioare, am pregatit un mic ghid cu explicatii despre tipurile de actionari disponibile la rulourile comercializate de noi, pentru a va informa si a lua cea mai buna decizie.

03.03.2012

Daca doriti sa vedeti unele din montajele efectuate de noi, puteti vizita pagina pe care am dedicat-o pentru pozele de la lucrarile de rulouri exterioare.

23.02.2012

[publicitate] Va recomandam firma Rollux daca doriti usi de garaj pentru casa dvs sau copertine la terasa. Tot la ei gasiti prezentate detaliat proiecte de case din lemn la preturi avantajoase, garduri metalice sau pergole din lemn pentru gradina.

Actionari rulouri exterioare manuale sau electrice

Informatii despre tipurile de actionari pentru rulouri exterioare si criteriile de alegere pentru motoare, manivela sau snur

comenzi rulouri exterioare Rulouri exterioare calculate

| Nu sunt rulouri exterioare calculate

Rulouri exterioare: descriere actionari

O sa vorbim putin si o sa detaliem tipurile de actionari, caracteristicile si ce impact au asupra configuratiei ruloului. In principiu, exista doua tipuri: actionarea manuala si electrica, fiecare cu accesorii diferite.

Actionari rulouri exterioareRulouri exterioare aluminiu
 • actionare manuala
  • snur sau panglica: cel mai simplu mod de actionare. Din caseta ruloului printr-un ghidaj se trece snurul sau panglica care actioneaza axul ruloului din suportul montat in casa, unde tabachera are un opritor si se poate regla deschiderea. Acesta metoda depinde foarte mult de greutatea rulourilor exterioare, la dimensiuni mari nu se poate realiza. Vom vorbi despre greutate in alt articol
  • manivela con sau carlig: aceasta metoda se utilizeaza cand un rulou este prea greu de actionat printr-un snur sau panglica, dar se doreste un pret mai mic si clientul nu opteaza pentru actionare electrica. Manivela reprezinta un pas intermediar, de accea multe rulouri cu motor au ca optiune de rezerva actionarea cu manivela.
  • cu arc pretensionat: se foloseste la rulourile ce deservesc o fatada de magazin sau o separare de spatii, exista un maner si o incuietoare in partea inferioara, de unde se elibereaza sau se fixeaza. Pentru aceasta actionare este nevoie de componente speciale in asamblarea ruloului.
 • actionare electrica
  • motor cu intrerupator: se pot alege intrerupatoarele fara fir care prezinta avantajul de a putea fi mutate pe orice perete sau de a le grupa pentru a usura actionarea
  • motor cu telecomanda (receptor extern sau incorporat): telecomenzile sunt cea mai comoda modalitate de a actiona rulourile, ele pot controla in acealasi timp mai multe unitati.

Greutatea rulourilor exterioare

In general, actionarea electrica se alege atunci cand greutatea covorului de lamele nu permite actionarea manuala. Pentru a va putea da seama cat de grele vor fi lamelele orientativ, exista o formula pe care o puteti utiliza

Latimea (L) x Inaltimea (H) x greutatea lamelelor/mp + 50% frecare = Greutatea covorului de lamele

unde greutatea lamelelor/mp este calculata la 2.8 kg/mp pentru cele de 39mm, in functie de latimea lor poate varia putin. exemplu: un rulou de 2m x 2m va avea lamele ce vor cantari 2(m) x 2(m) x 2.8(kg) x 1.5 (coeficient de frecare) = 16.8 kg, asadar o actionare manuala iese din discutie, forta care ar fi necesara nu ar permite oricui manevrarea.

puteti citi mai multe despre motorizari rulouri exterioare in pagina dedicata

Montaj rulouri

Montaj rulouri exterioare

Montajul rulourilor exterioare se poate face intr-un timp scurt, este o operatie simpla si nu implica deranjul locuintei dumneavoastra.

Masuratori rulouri

Masuratori rulouri exterioare

O echipa de specialisti va efectua la domiciliu masuratorile rulourilor exterioare in conformitate cu tipul rulourilor: aplicate sau suprapuse.

Accesorii rulouri

Accesorii rulouri exterioare

Va punem la dispozitie o lista de accesorii rulouri exterioare si motorizari la care se pot adauga intrerupatoare, senzori si telecomenzi